Malzemeler; 1 ekmek hamuru 125 gr margarin 250 gr kıyma 2 soğan 500 gr
yoğurt 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı
pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir tavada margarinin
yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip
karıştırın ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi
ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın. Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 25-30 cm
çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca
sarın. 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden
ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurtla karıştırın. Bir tavada
kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin. Karıştırıp tavayı ocaktan
alın.
Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine
sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak
servis yapın.Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır?
Yorumlar